Mexico

het land van de Maya’s en eindeloze stranden…

 

Mexico is een heel gevarieerd land: woestijnen, sneeuwbedekte vulkanen, koloniale steden, chique resorts, verlaten stranden, eeuwenoude ruïnes, prachtige fauna en flora…

Mexico Stad

De stad telt meer dan 20 miljoen inwoners als men er de voorsteden bijtelt. Het is een stad vol contrasten. De belangrijkste bezienswaardigheden:

  • Zócalo, het historisch centrum van de stad
  • Avenida Madero, straat die de zócalo met het Alamedapark verbindt
  • Paseo de la Reforma, belangrijkste verkeersader van de hoofdstad
  • Chapultepecpark
  • Antropologisch Museum.

Acapulco

Acapulco is een populaire badplaats en de belangrijkste haven aan de westkust van Mexico, gelegen aan de Grote Oceaan. Na Cancún is het de belangrijkste badplaats van Mexico. Acapulco heeft 643.800 inwoners, en met de omliggende gemeenten zelfs meer dan anderhalf miljoen (2006).

Cancún

De bekendste vakantiebestemming langs de Caribische kust is Cancun, een mondaine badplaats. De kust leent zich heel goed om te zwemmen en duiken.

Mérida

Mérida wordt ook wel ‘de witte stad’ genoemd en is de belangrijkste stad van Yucatan en ook het beginpunt van een bezoek aan het schiereiland. Een uitgestrekte stad, waar een permanente drukte heerst, vooral in de omgeving van de markt. In de zomer maakt de grote hitte iedereen wat lomer en nonchalanter, de ongedwongenheid van de vriendelijke mensen hier doen je langer willen blijven. De stad heeft een leuke markt en een interessant museum, en op zondag worden er talrijke folkloristische voorstellingen gegeven.

Uxmal

Dit is een archeologische vindplaats met prachtige monumenten, waarvan de Chichén Itzá het belangrijkste monumentencomplex van Yucatan is.

Palenque

Palenque betekent “omringd door bomen”. Het is een van de grootste Mayasteden van Mexico en ook een van de mooiste! Op elk heuveltje vind je een tempel met daaromheen het oerwoud, werkelijk schitterend!

Oaxaca

Ligt op circa 1500 meter hoogte en is een uitermate charmante stad in een door hoge bergketens omgeven vallei. De stad was een van de brandpunten van beschaving van het oude Mexico en door het ontbreken van industriële ontwikkeling heeft ze een aangenaam provinciaal karakter weten te behouden. Daarbij komt het dat ze een toegangspoort is tot de Stille Oceaan en tot tal van archeologische vindplaatsen. Met de heerlijke temperatuur zal je begrijpen dat de terrasjes en cafés op de markt altijd bedrijvig zijn. Een sfeervolle zócalo of centraal plein om nooit meer te vergeten.

Puerto Vallarta

Deze plaats is vooral bekend geworden door de John Huston film ‘The night of the Iguana’ met Liz Taylor en Richard Burton uit 1975. Hierna stond dit kleine en gemoedelijke plaatsje direct op de kaart in Amerika. Je zal in Puerto Vallarta dan ook veel Amerikanen aantreffen en het is een zeer toeristische plaats geworden. Wel heeft het in de loop der jaren zijn charme weten te behouden en kent het overweldigende stranden en een gezellige boulevard.